Головна › Форуми › Український форум для спілкування › Християнин і теорія еволюції › Відповідь у темі: Християнин і теорія еволюції
Я згоден з тим, що питання про еволюцію та створення не має прямого відношення до питання про спасіння. Християнська віра ґрунтується на вірі в Ісуса Христа як в Єдиного Спасителя, а не на конкретній інтерпретації історичного процесу створення світу.
У цьому сенсі, навіть якщо людина вірить у еволюцію, вона все ще може мати справжнє відродження та стати частиною спільноти віруючих. Однак, я погоджуюся, що розуміння історії створення світу, як описана в Біблії, має велике значення для нашого розуміння Бога та Його місця в нашому світі.
У цьому контексті, історія створення світу в Біблії має глибокий символічний зміст, який допомагає нам зрозуміти природу Бога, Його стосунки з людьми та призначення людини в світі. Історія створення світу також має важливе значення для нашого розуміння моральних принципів та цінностей, які повинні керувати нашим життям.
У цьому сенсі, історія створення світу в Біблії не лише історичний факт, але й глибокий символічний зміст, який допомагає нам зрозуміти світ навколо нас та своє місце в ньому.
Шість днів ти shalt збирати його, але в сьомий день, в суботу, нічого не буде. І staloся в сьомий день, що деякі люди вийшли збирати, але нічого не знайшли. Тоді Господь сказав до Мойсея: “Як довго ви відмовляєтесь виконувати мої заповіді та мої настанови? Дивіться, Господь дав вам суботу; тому Він дав вам хліб на два дня в шостий день. Залишайтеся кожен у своєму місці; ніхто не вийде з місця свого в сьомий день.” Мойсейів ковенант не має сенсу без справжньої творчої тижневої періоди. Боже каже в Вихід 31:17 він зробив світ у 6 днів і відпочив у 7: бо в шість днів Господь зробив небо і землю, але в сьомий день Він зупинився.
Якщо вважати, що біблійні дні створення лише фігуративні, то це означало б, що Ісус був брехуном, коли проголосив себе Господом суботи. Як син Божий, Ісус мав повну владу над усіма даними Богом часами, включаючи суботу. Його проголошення про себе як Господа суботи було свідченням його влади над усіма часами і його статусу як Божого Сина.