Відповідь у темі: Біблія про Трійцю

Головна Форуми Український форум для спілкування Біблія про Трійцю Відповідь у темі: Біблія про Трійцю

Jonathon Byrdziak
Гість

Віруючі завжди запитували: хто такий Ісус Христос? Чи він Бог чи людина? Ісус був передбачений як Бог у пророцтві Ісаї 9:6. Він був названий дивним радником, могутнім Богом, вічним батьком і князем миру. У Євангелії від Матвія 1:23 написано: «Дівка народить Сина, і вони будуть називати його Іммануїлом» (що означає «Бог з нами»). Його учні називали його Богом (Івана 20:28). Апостол Павло писав про Ісуса як про великого Бога і Спасителя (Титу 2:13).

Ісус вважав себе рівним Богові. Він був в дуже природній формі Богом (Филип’ян 2:6). Він навіть називав себе сином Божим (Івана 5:18). Він говорив: «Я і Отець є один» (Івана 10:30).

Ісус був творцем всього світу. У творі Буття 1:1 написано: «У початку Бог створив небо і землю». Ісус був образом невидимого Бога, першим народженим над усім створенням (Колоссянам 1:15-16). Усі речі були створені через нього і для нього.

Дух Святого також є Богом. Апостол Павло писав: «Тепер Господь — це Дух, і де Дух Господній, там свобода» (2 Коринтянам 3:17). Є тільки один Бог.

Я оголошую майбутнє, я відкриваю його. Хто міг передбачити це раніше, хто повідомив про це з глибини віків? Не я, Господь? І немає іншого Бога, окрім мене, праведного Бога і Спасителя; немає іншого, окрім мене.

Трійця живе всередині дітей Божих.

Перевіряйте себе, чи ви перебуваєте в вірі; випробовуйте себе. Чи ви не усвідомлюєте, що Христос Ісус перебуває в вас – якщо, звичайно, ви не провалюєте випробування?

Хто любить мене, той виконуватиме мої вчення. Мій Отець любить їх, і ми прийдемо до них і зробимо свій дім серед них.

Я дам вам нове серце і поставлю новий дух у вас; я видалю з вас серце кам’яне і дам вам серце м’яке.