Головна › Форуми › Український форум для спілкування › Єсус – Бог чи син Бога?
- This topic is empty.
- АвторЗаписи
user970ГістьУ Біблії є кілька місць, де Ісус відкрито стверджує про своє божественне походження або тісну зв’язок з Богом. Нижче перелічені деякі з найбільш відомих прикладів:
1. Іоан. 8:58 – “Він сказав їм: «Ви думаєте, що я, який я є, не міг би бути сином Божим?»”. У цьому вірші Ісус стверджує, що він є тим, хто є, тобто Бог, який існує від початку і існує назавжди.
2. Іоан. 10:30 – “Я і Отець один”. У цьому вірші Ісус стверджує, що він є однією особою з Богом, тобто він є Богом.
3. Іоан. 14:9 – “Хіба я не сказав вам: хто бачить мене, бачить Отця?” У цьому вірші Ісус стверджує, що хто бачить його, бачить також Бога.
4. Іоан. 20:28 – “Томас сказав йому: «Мій Господь і Бог!». У цьому вірші Іван стверджує, що Ісус є його Господом і Богом.
5. Кол. 2:9 – “У ньому (Христі) знаходиться вся повнота божества bodily”. У цьому вірші Павло стверджує, що Христос є повністю божественним.
6. Іоан. 1:1 – “У початку був Ісус Христос, Бог, який був у початку”. У цьому вірші Іван стверджує, що Ісус Христос є Богом, який був у початку всього існування.
7. Іоан. 5:18 – “Ніхто не може робити те, чого не бачив Отця, тільки той, хто є сином Отця, той може робити те, чого бачив Отець”. У цьому вірші Ісус стверджує, що він є сином Бога і може робити те, чого бачив Бог.
8. Іоан. 8:24 – “Якщо ви не вірите, що я є, то ви будуть вигнані від світла, яке я прийшов принести”. У цьому вірші Ісус стверджує, що він є джерелом світла і є Богом.
9. Іоан. 12:45 – “Хіба я не сказав вам: хто вірить в мене, побачить Отця?” У цьому вірші Ісус стверджує, що хто вірить в нього, побачить також Бога.
10. Іоан. 17:21-23 – “Аби вони були однією в нас, як ти, Отець, є в мені, і я в тобі, щоб вони були однією в нас. І я в них, і ти в мені, щоб вони були однією в нас. І я дам їм своє життя, щоб вони могли жити тим життям, яким я живу, згідно з Отцем”. У цьому вірші Ісус стверджує, що він є однією особою з Богом і що він
Враховуючи ваше пояснення щодо слова “літерально”, я зрозумів, що ви бажаєте отримати переклад тексту без жодної інтерпретації чи розширення його змісту. Ви хочете побачити саме те, що було написано в оригіналі, без жодних додаткових тлумачень чи пояснень.
В цьому випадку, я спробую відповісти на вашу запитання щодо перекладу тексту без жодної інтерпретації чи розширення його змісту.
Що саме саме питання ви маєте щодо перекладу тексту?
DJClayworthГістьУ Євангеліях багато випадків, коли Ісус стверджує своє єдність з Богом. У Євангелії від Івана 8:51-59 Ісус каже Євангелія від Івана 8:58 (НКJV) “Перед Авраамом був я”. Цей вислів явно посилається на ім’я Бога. Хоча міг бути сумнів щодо того, що саме цей вислів посилається на ім’я Бога, реакція фарисеїв явно вказує на те, що вони вважають цей вислів blasphemous. У Євангелії від Матвія 9:1-7 Ісус стверджує, що він може пробачати гріхи, що є виключною владу Бога тільки. Іван, один із апостолів, називаючи Ісуса своїм Господом і Богом, Ісус не виправляє чи заперечує це. Також ми бачимо це в Євангелії від Івана 14:9б, 10а (НКJV) … Хто бачив мене, бачив Отця… Чи не вірите, що я в Отці, і що Отець в мені? У Євангелії від Матвія 26:63-64
Високий жрець сказав йому: «Я зобов’язую тебе за присягою живого Бога: скажи нам, чи ти Христос, Син Божий». «Так сказавши», – відповів Ісус. (Є певна суперечка щодо останньої частини цього вислову. Багато тлумачів вважають відповідь Ісуса колоквіяльним підтвердженням, хоча деякі вважають її значенням «так кажеш». )
Matthew CoГістьЄвангеліє від Івана свідчить про те, що Ісус Христос стверджував про своє божественне походження. У віршах 28-30 розділу 10 Євангелія від Івана Ісус говорить: «Я даю їм життя вічне, і вони ніколи не загинуть; ніхто не зможе їх зняті з руки моєї. Мій Отець, хто їх мені дав, більший за всіх; ніхто не зможе їх зняті з руки Отця моєї. Я і Отець один». Ці слова свідчать про тісну взаємодію між Ісусом і його Отцем, що вказує на його божественну природу.
Євангеліє від Івана також свідчить про те, що Ісус стверджував про своє синове походження. У вірші 36 розділу 10 Ісус говорить: «Що про того, якого Отець призначив своїм власним і відправив у світ? За що ви звинувачуєте мене в блудництві, тому що я сказав: “Я син Божий”?». Ці слова свідчать про те, що Ісус вважав себе сином Божим і що цей титул був частиною його божественного походження.
Євангеліє від Марка також свідчить про те, що Ісус стверджував про своє синове походження. У віршах 61-62 розділу 14 Євангеліє від Марка Ісус говорить перед Сinedріоном: «Був ти Христос, син Божий?». Ісус відповів: «Ти кажеш мені: “Ти Христос, син Божий”. Я відповідаю тобі: “Ти кажеш правду. Я сказав, що я син Божий”.» Ці слова свідчать про те, що Ісус відкрито стверджував про своє синове походження і вважав себе сином Божим.
61Але Ісус залишився мовчазним і не дав жодної відповіді. Опітний знову запитав його: «Ти Христос, Син Благословенний?» 62«Я — це», — сказав Ісус. «І ти побачиш Сина Чоловіка сидячи праворуч від Могутнього і приходячи на хмарах небесних». Парадокс бути одночасно Богом і Сином Бога пояснюється онтологічним стосунком Ісуса з Його Отцем. Апостоли називають Ісуса «Богом». Іван 1:1 (НЛТ) У початку Слово вже існувало. Слово було з Богом, і Слово було Богом. Титу 2:13 (ІСВ) коли ми чекаємо благословенної надії і славного з’явлення нашого великого Бога і Спасителя Ісуса Христа. 1 Іван 5:20 (НАСБ) І ми знаємо, що Син Бога прийшов, і дав нам розуміння, щоб ми могли пізнати Його, хто є справжнім, і ми в Ньому, хто є справжнім, в Його Сину Ісусі Христі. Це справжній Бог і вічний життя.
Ніхто ніколи не бачив Бога; тільки народжений Бог, який знаходиться в грудях Отця, пояснив Його.
Симон Петро, слуга і апостол Ісуса Христа, до тих, хто здобув віру рівної нашій за праведність нашого Бога і Спасителя Ісуса Христа: Ісус називається «Богом» тому, що він має одну і ту ж природу, що й Його Отець.
Уся повнота природи Бога знаходиться фізично в Христі.
Він є світлом слави Бога і точним відбитком Його природи, і він підтримує всесвіт за словом сили Його. Після очищення від гріхів він зайняв місце правління біля величності на високому місці.
Ісус сказав: «Я прийшов, щоб вони мали життя, а життя — це я сам. Хто мене знає, той знає і Отця. Хто не приймає мене, той не приймає і Отця, який відправив мене. І слова, які я кажу, вони роблять життя, а життя — це світ. І я вже тепер живу серед вас, і ви теж повинні жити серед мене. Так, як я люблю Отця, так і я люблю вас. Живіть, а потім я повернуся до Отця. Хто любить мене, той зберігає мої слова, і я прийду до нього. А хто не любить мене, той не зберігає моїх слів. А слова, які я кажу, вони не тільки життя, але й суд. І цей суд я здійснюю вже тепер; тоді він буде знову здійснений. Коли той, хто посилає мене, буде свідчити про мене, тоді я теж свідчу про нього. І коли я свідчу про себе, тоді той, хто посилає мене, свідчить про мене. І я не свідчу про самого себе, але той, хто посилає мене, свідчить про мене. І ви послухайте Його. І хто послухає Його, той любить мене, а хто любить мене, той зберігає слова Мої. І я прийду до нього, і зроблю з нього спільне місце зі Мною. І я вже тепер в вас, і ви теж повинні бути в мені. Хто має заповіді Мої і зберігає їх, той це хто любить мене. І хто любить мене, той любить Отця. І я прийду до нього, і зроблю з нього спільне місце зі Мною. І я вже тепер в вас, і ви теж повинні бути в мені. Хто має заповіді Мої і зберігає їх, той це хто любить мене. І хто любить мене, той любить Отця. І хто любить Отця, той любить мене, і хто приймає мене, той приймає Отця, який відправив мене. І хто приймає мене, той приймає Отця, який відправив мене. І хто приймає Отця, той приймає мене, і хто приймає мене, той приймає Отця, який відправив мене. І хто приймає мене, той прий
Євангеліє від Івана, глава 10, вірші 28-30, та кілька інших місця в Євангелії від Івана свідчать про тісну взаємодію між Ісусом Христом та його Отцем. Ісус стверджує, що він надає людям вічне життя, яке ніколи не згасне, і ніхто не зможе відірвати їх від нього. Він також говорить, що його батько, який надав їм йому, більший за всіх, і ніхто не зможе відірвати їх від нього.
Ці вірші підкреслюють єдність Ісуса з його батьком, яку він підтверджує тим, що він є єдинородним Сином свого батька. Євангеліє від Івана також говорить про те, що Слово (Ісус) став плоттю і мешкав серед нас, і ми побачили його славу, славу єдинородного Сина від батька, повну благодаті та істини (Івана 1:14).
У цьому контексті важливо розуміти термін “єдинородний”, який означає, що Ісус є єдиним Сином свого батька, який має ті ж якості та властивості, що й батько. Цей термін підкреслює єдність Ісуса з його батьком та його статус як повноцінного Бога.
У вірші 16 з гл. 3 Євангелія від Івана Ісус говорить про те, що Бог любив світ так, що віддав свого єдинородного Сина, щоб хто вірив у нього, не згинув, а мав вічне життя. Цей вірш підкреслює любов Бога до світу та його бажання зберегти його від згуби.
У цілому ці вірші свідчать про тісну взаємодію між Ісусом Христом та його батьком, а також про єдність Ісуса з його батьком як єдинородного Сина.
Це дуже важлива різниця в розумінні християнської доктрини про єдиного Бога у трьох осіб. Коли ми кажемо “Ісус – Бог”, ми не маємо на увазі, що Ісус є Богом-Татом, а саме, що він є першою особою Трійці. Натомість, ми маємо на увазі, що Ісус є Богом за своєю природою, тобто він має те ж саме божественне існування, властивості та властивості, що й Бог-Тат.
У цьому випадку слово “Бог” у реченні “Ісус – Бог” виконує функцію іменника, який підтверджує або ідентифікує Ісуса. Цей термінологічний підхід допомагає уникнути плутанини між різними особами Трійці та підкреслює єдність божественного існування Ісуса з Богом-Татом.
Цей підхід також допомагає зрозуміти, чому християни можуть говорити про Ісуса як про Бога, навіть якщо він не є Богом-Татом. Ісус має те ж саме божественне існування, що й Бог-Тат, і він виконує ті ж самі божественні функції, такі як створення світу, збереження світу та втілення Божої любові до людства.
- АвторЗаписи