Головна › Форуми › Український форум для спілкування › Смерть Христа має значення
- This topic is empty.
- АвторЗаписи
Marc GravellГістьЯ розумію, що ця питання виникло в тобі вже давно, і воно стосується особливості християнської віри щодо значення смерті Христа на Хресті. Ти відчуваєш, що смерть Христа, як така, може здатися досить незначною подією, особливо якщо порівнювати її з його безмежними можливостями як Божественної особи в Трійці.
У цьому контексті ти запитуєш: чи не здається ця смерть досить незначною порівняно з іншими випадками страждань і смерті, які відбувалися протягом історії людства? Чи не можна вважати, що смерть Христа не має особливого значення, особливо якщо порівнювати її з його безмежними можливостями?
У християнській вірі смерть Христа має особливе значення, оскільки вона вважається винагородою за гріхи людства. Христос, як Божественна особа, прийняв на себе всі гріхи світу, щоб звільнити людство від їхнього впливу. Його смерть на Хресті вважається винагородою за ці гріхи, яка дозволяє людині отримати прощення і відчути любов Бога.
У цьому сенсі смерть Христа не є просто незначною подією, а скоріше винагородою, яка має глибоке значення для людства. Вона дозволяє людині отримати прощення і відчути любов Бога, яка є більш цінною за будь-яке фізичне життя.
У християнській вірі також існує ідея про те, що смерть Христа була не просто фізичною смертю, а скоріше духовною смертю, яка звільнила людину від впливу гріхів. Його смерть була винагородою за ці гріхи, яка дозволяє людині отримати нове життя в Бозі.
У цьому сенсі смерть Христа не є просто незначною подією, а скоріше винагородою, яка має глибоке значення для людства. Вона дозволяє людині отримати прощення і відчути любов Бога, яка є більш цінною за будь-яке фізичне життя.
Так само, жертва Бога у «відданні» Сина — знову ж таки, коли йдеться про Істоту, яка або має тисячі років, або взагалі поза часом, а отже тридцять із чимось років на землі (де Бог і так всюди присутній) перед вознесінням видається радше незручним дорученням, а не справжньою жертвою.
Мабуть, уже надто пізно рятувати мої роздуми, але яке ж міркування я пропустив?
CalebГістьВи абсолютно праві. Ваш висновок ґрунтується на поширеному припущенні. Занадто багато християн навіть не усвідомлюють того неправильного умовиводу, на якому вони будують своє розуміння часу перебування Ісуса на землі. Однак це хибне припущення. Сподіваюся, що зможу пояснити чому.
Для того, хто має ту силу й могутність, які ми приписуємо Ісусові, сама смерть на хресті була дрібницею. Навіть звичайні люди могли і витримували її. Це була особливо тяжка і болісна смерть, але деяких пізніших послідовників Христа кидали на поталу левам або спалювали живцем, і вони приймали це з піснею на вустах. Однак Ісус страждав від кривавої пітниці лише від ДУМКИ про те випробування, яке йому належало пережити на хресті. Невже це означає, що послідовники Христа мали більше витривалості, ніж він? Що Творець всесвіту злякався незначного фізичного болю? Ні. Тут діяло щось інше.
Що зробило смерть Христа особливою була справа, що відбувалася позаду сцени. Коли римляни зайнялися розп’яттям його тіла на хресті, відбувалося щось набагато серйозніше. Коли він висів на хресті, Бог вимірював на ньому повну силу своєї зібраної гніву проти гріха та грішників. Це була нескінченна гнівність нескінченно святого Бога проти нескінченно великої провини. З цим гнівом Бог ЗМІНКИВ свій Сина. Ні один звичайний смертний не міг би підтримати цей гнів навіть зменшений до покарання за свої власні вчинки, не кажучи вже про ті інших та інших.
Тобто, ти підкреслюєш, що Боже є абсолютно святим, добрим і люблячим, але також абсолютним противником всього, що не заслуговує на любов. Цей абсолютний протиставлення створює уявлення про те, що Боже не може бути співчутливим до нашої гріховності, оскільки вона є порушенням його абсолютної святості. Ця ідея підкреслює глибоку віддаленість між нашим грішним станом і святістю Божою, що робить нашу ситуацію дуже складною.
Однако вартість жертви, яку було запропоновано, була також нескінченою. Той, хто поніс нескінченну гнів, був самою собою нескінченою цінністю, роблячи його смерть достатньо цінною, щоб заплатити борг. Сама особа Бога віддався у смерть. Той смерті не було лише фізичне припинення його фізичних функцій. Ця частина відбулася також за допомогою римлян, але набагато більш важливо він був відділений від Отця. На хресті він закричав, що був залишений3. У цьому моменті він пережив смерть (відділення від Бога), яку ми заслуговували. Зробивши це, він переміг її і піднімаючись він продемонстрував свою владу над нею.
Виправлення перекладу українською мовою згідно з правилами:
Ти правий, що вказуєш на важливість часу та уваги Бога. Якщо мені дають годину свого часу, то це вже щось більше, ніж якщо мені її дають випадковий людина. Якщо мені дають годину часу від відомої особи, то це вже щось значуще. Але якщо мені дають годину часу від президента США, то це вже дуже значуще, навіть якщо я не дуже схвалюю його політику.
Але хто цей Бог, то зовсім не людина. Він — цар царей і Господь Господів. Його час і увага мають безмежну цінність. Як бачимо в Євангелії від Луки, навіть у найбільш важливих моментах Його життя, наприклад під час Його агонії в Гетсиманському саду, Він молиться ще більше, і навіть Його пот проходить подібно великим краплям крові, що падає на землю.
У Ісая 53:10а (ESV) Господь бажав його розбити; він поставив його на горе скорботи; коли душа його заплатить за гріх…
У Матвія 27:46 (ESV) У дев’ятій годині Ісус вигукнув голосом великим: «Елі, Елі, лема сабахтані?», тобто «Боже Мій, Боже Мій, чому Ти залишив мене?»
У Римлян 6:9 (ESV) Ми знаємо, що Христос, підійшовши з мертвих, більше не помре; смерть вже не має влади над ним.
У Діях 2:24 (ESV) Боже підняв його, звільнивши від муки смерті, бо не було можливості, щоб він був захоплений нею.
У Відкровенні 19:16 (ESV) На його одежі і на його коліні написано ім’я: Цар царів і Господь господарів.
a_hardinГістьСмерть Христа має величезне значення саме тому, що він зовсім не заслуговував на неї. Перший Адам, як би він залишався вільним від гріха, теж не помер би. Але своїм гріхом він дозволив смерті увійти в наш світ. Коли Ісус прийшов у наш світ як повноцінний людина, він залишався вільним від гріха (хоча й піддавався спокусам). У нього не було жодної причини померти, адже він був таким, яким Бог хотів бачити людей. Хоча він не мав необхідності померти від гріха, він все ж запропонував себе в жертву. Хоча він знав, що знову прийде, він все ж мав підтримувати покарання за наші гріхи.
Ця думка дуже глибока і глибоко релігійна. Якщо Бог існує поза часом, то всі події, які відбуваються з ним, відбуваються назавжди. І якщо один день для нього подібний тисячу років, то уявіть, скільки часу він вже страждав за кожен твій гріх.
Це означає, що кожен твій гріх не тільки спричинив біль і страждання в момент його здійснення, а й продовжує спричиняти біль і страждання протягом усіх віків. І не тільки в майбутньому, але й у минулому, оскільки всі події для Бога відбуваються одночасно.
Це дуже важливо розуміти, що Бог не тільки бачить минуле і майбутнє, але й відчуває їх. Він відчуває біль і страждання кожного гріха, який був здійснений протягом усієї історії людства. І він відчуває їх сьогодні, зараз, навіть якщо ти вже вибачився за свій гріх.
Це дуже важливо розуміти, що Бог не тільки бажає, щоб ти вибачився за свій гріх, але й бажає, щоб ти зрозумів глибину його страждання. Він бажає, щоб ти відчув глибину своєї провини і бажав відшкодувати за свій гріх.
Це дуже важливо розуміти, що Бог не тільки бажає, щоб ти був вільний від гріхів, але й бажає, щоб ти відчув глибину своєї залежності від нього. Він бажає, щоб ти відчув глибину своєї потреби в ньому і бажав віддавати йому своє життя.
Це дуже важливо розуміти, що Бог не тільки бажає, щоб ти був щасливий, але й бажає, щоб ти відчув глибину своєї щасливості. Він бажає, щоб ти відчув глибину своєї любові до нього і бажав віддавати йому своє життя.
- АвторЗаписи